Försäkra dina husdjur

Som djurägare har man ett stort ansvar för sina husdjur oavsett vilken sort eller ras det handlar om. Det handlar dels om djurägaransvaret som innebär att om dina djur ställer till med någon skada är du som ägare alltid ansvarig för det. Se därför gärna över din egen försäkring och kontrollera vad den täcker om det värsta skulle hända. Den andra sidan är självklart hur du försäkrar dina djur för eventuella skador eller sjukdomar som kan drabba dem. Även om de flesta djur tack och lov brukar vara ganska friska finns det alltid tillfällen när det behövs veterinärbesök av olika slag.

Skillnad mellan hund och katt

Finns det någon skillnad mellan hund och katt? Ja, självklart eftersom det är två helt olika sorters djur, men båda kan förstås råka ut för skador och båda kan bli sjuka. Ändå är det så väldigt mycket vanligare att folk har en hundförsäkring än att man har tecknat en kattförsäkring och det är förstås inte alls bra den dagen olyckan är framme. En katt som till exempel blivit påkörd kan få allvarliga skador som kräver omfattande veterinärvård och det kan bli riktigt dyrt. Utan en bra kattförsäkring kan det för många bli omöjligt att bekosta vården på grund av veterinärkostnaderna. Det tragiska resultatet av en sådan situation kan då bli att den älskade katten måste avlivas i stället för att opereras och rehabiliteras och återgå till sitt vanliga liv. Såväl hundar som katter kan hamna i slagsmål och få skador på det sättet.

Påverka priset på kattförsäkring

Genom att välja och anpassa din kattförsäkring kan du lätt påverka priset på den. Kanske tänker du att just din katt har ett så skyddat liv att risken för skador är liten? Då kan du välja lägre månadskostnad och i stället vara beredd på att ha en högre självrisk om något ändå skulle hända. Det är ju omöjligt att veta säkert vad husdjuren tänker hitta på eller råka ut för, men det går oftast ändå att göra en kvalificerad gissning utifrån var man bor och vilket sorts liv din hund eller katt har. Vissa raser kan vara mer utsatta för olika sjukdomar och även det ska tas med i beräkningen innan du tecknar försäkringen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NewStyle