Äga hund – viktigt att tänka på

Innan du springer och köper den där söta hundvalpen du hittade finns det en del saker som du bör känna till. Att köpa en hund är ett stort beslut och det är viktigt att du är helt säker på att du kan ta hand om en hund. Ska du köpa en valp finns det dessutom ännu mer du måste känna till eftersom de kräver en hel del. En viktig del är vilken hund du köper. Vissa raser rekommenderas endast till personer som har hunderfarenhet, läs därför på om raserna och välj inte den första du tycker ser söt ut.

Har du tiden och pengarna som krävs?

Om du har bestämt dig för att köpa en hund måste du ta en titt på din ekonomi och fritid. Det kostar nämligen en del att äga en hund, till exempel mat, leksaker, försäkring och så vidare. En annan viktig sak är att du har tid för hunden. Den måste rastas ett antal gånger varje dag och om du inte har tid till det måste du se till att någon annan hjälper dig. Hundarna kan nämligen inte sitta inomhus hela dagarna medan du jobbar. Är du arbetslös däremot eller letar efter lediga jobb i Göteborg eller någon del av Sverige och ska köpa hund, kan du se om det finns jobb som ger dig mer tid till hunden.

När hunden äntligen kommit hem

Det viktigaste du bör tänka på efter att du kommit hem med hunden är att din hund är ditt ansvar. Du måste se till att den får både fysisk stimulans och mental stimulans. De behöver även närhet och omsorg. Ett bra tips på hur du kan lära dig mer om hur du tar hand om en hund är att gå en kurs. Kursen kan hjälpa dig med hur du ska gå till väga för att hunden ska må så bra som möjligt och få allt den behöver. Man kan säga att det finns ett antal regler som du rekommenderas följa för att undvika problem.

  • Plocka upp efter hunden när du rastar den.
  • Låt inte din hund springa löst utan håll den kopplad när du befinner dig på en allmän plats.
  • Försök lära din hund till att inte skälla. Många människor tycker det är irriterande och om hunden uppför sig på ett bra sätt kommer du vara välkommen på fler platser.
  • Visa hänsyn mot andra. Det gäller både andra hundar och människor. En stor del av befolkningen är faktiskt rädda för hundar och gillar inte när du låter hunden springa fram och hoppa på dem.
  • Se till att hunden har nyttig mat, regelbunden motion, borsta pälsen, ta hand om hundens tänder, öron, ögon och klor. Precis som människor är det bra ifall du tar hunden till en veterinär då och då för att vara säker på att den är frisk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NewStyle