Aktivera din hund

Oavsett vilken hundras du väljer så kommer den att behöva någon form av motion och aktivering för att må riktigt bra. En hund som mår bra blir mycket trevligare att ha som familjemedlem och dessutom håller den sig ofta friskare. Det spelar ingen roll om du väljer en liten dvärgpinscher eller en Sankt Bernhard, däremot får du förstås anpassa motionen efter storlek och behov och i många fall också hundens egenskaper i övrigt.

Olika hundraser

Välj en hundras som passar dig själv och ditt sätt att leva. Älskar du att vandra långa sträckor är kanske inte en chihuahua bästa valet lika lite som en bordercollie med all sin arbetslust passar dig som helst stannar hemma i soffan. Visst är utseendet viktigt för många, men egenskaperna som finns i de olika raserna har stor betydelse. Välj därför ras med omsorg. Prata med uppfödare, läs på rassidor och ta reda på hur den ras du funderar på verkligen fungerar i praktiken. Visst kan du sätta din egen prägel på olika sätt genom omsorgsfull träning, men genom att välja rätt från början blir det oftast enklare att få den hund du vill ha.

Knyt an med aktivering

Du och din hund kommer att knytas närmare varandra om du arbetar med olika sorters aktivering. Det kan vara enkla saker som att hoppa upp på stenar i skogen, söka godis i trädgården eller leka kurragömma likaväl som mer avancerad träning i lydnad, spår, agility eller liknande. Om du erbjuder din hund roligare aktiviteter kommer hunden att betrakta dig som sin självklara ledare och därigenom också vilja vara med dig och försöka göra det du vill lära den att göra. Ha kul ihop är viktigt. Använd godis eller en leksak som belöning när det blir rätt. Hjälp hunden att göra rätt genom att försöka visa tydligt vad det är som ska utföras. Det är en kul utmaning även för husse, hur förklarar man egentligen för en som inte förstår ord? Lek och ha kul så utvecklas ni tillsammans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NewStyle