Hundslagsmål

Hundslagsmål kan vara skrämmande"

Om du har sett ett hundslagsmål så vet du redan hur förskräckligt det är och hur skrämmande det kan vara. Det kan se riktigt otäckt ut, speciellt om man är ägaren till hundarna. Tyvärr så reagerar många människor på fel sätt när de ser ett hundslagsmål. Det är viktigt att veta vad man ska göra om man är med om ett, för det är lätt att skada både sig själv och hunden om man gör fel. Hur avbryter man då ett hundslagsmål på rätt och snabbast sätt? Resten av texten ger tips.

Behåll alltid lugnet

Det finns många olika anledningar till att hundar börjar bråka med varandra. Det kan bero på rena kraftmätningar, konflikter över föda och leksaker eller att den ena hunden ser den andra som ett byte. Det är viktigt att alltid hålla sig lugn innan man avbryter ett hundslagsmål, eftersom det är svårt att göra rätt om man själv är upprörd. Ett överraskningsmoment kan ibland fungera ganska bra, som att göra oljud eller hälla vatten över hundarna. Tänk på att alltid ta tag i bakbenen istället för att sticka in händerna mellan munnarna, annars finns det risk att du blir biten. I den här artikeln kan du få mer information om hur du lär dig avbryta hundslagsmål.

Gör så här

Du ska aldrig börja skrika och slå på hundarna, då det kan göra så att slagsmålet blir ännu värre. Det kan också leda till att djuren får skador och att du skadar dig själv. Ta inte tag i halsbanden för att få bort dem från varandra, då det kan leda till att du själv blir skadad. Om hundarna har ett fast grepp om varandra, försök att bända loss käkarna med till exempel en pinne. Det som är allra mest effektivt är att strypa hunden med till exempel remmen till en handväska eller kopplet. Då släpper ofta hunden efter bara några sekunder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NewStyle