Vad hände med Cesar Millan?

Cesar arbetar gärna med pitbull terrier

Cesar Milan är den självlärde hundtränaren som blivit otroligt populär världen över. Hans stora framgångar att lyckas få ordning på problematiska hundar samtidigt som han hjälpte osäkra hundägare. Hans kärlek till hundar och önskan om att öka människors förståelse för deras behov har resulterat i ett flertal framgångsrika tv-shower, och han har också författat många böcker om ämnet. De senaste åren har han dock hamnat i ordentliga blåsväder, och det har tagit hårt på Cesar. Det ryktas även om ett självmordsförsök efter alla tråkigheter. Många funderar på vad som egentligen hände stjärnan i Mannen som pratar med hundar.

Anmäldes för djurplågeri

Millan anklagades för djurplågeri efter en incident där en av hundarna från hans välkända hundcenter som var under rehabilitering bet en gris under inspelningen av Cesar 911. Det här fick anmälningarna mot Cesar att strömma in, och det resulterade i ett polisärende. I just detta fall frikändes han, men det var inte första gången han varit i blåsväder och blivit polisanmäld. Så tidigt som i fjol blev han anmäld av en kvinna som hävdade att han hade låtit henne köpa en aggressiv hund av rasen pitbull terrier, trots att kvinnan ifråga var väldigt oerfaren gällande hundar. Hunden ifråga kom senare att attackera kvinnan, men om detta berodde på kvinnan eller hunden låter vi vara osagt.

Försökte ta sitt liv

För några år sedan gick reality-stjärnan igenom en väldigt mörk period. Det fanns flera bakomliggande orsaker till detta, bland annat bortgången av hans egen följeslagare; hunden Daddy. I samma veva bad hans hustru om skilsmässa och hans privata ekonomi slogs i spillror. Att hantera allt som försiggick blev till slut övermäktigt för Cesar, vilket tragiskt nog resulterade i ett självmordsförsök. Som tur var så lyckades han inte, och han mår idag bättre. I efterhand har han ställt upp i intervjuer och vill med det sprida ett otroligt viktigt budskap; hur mörkt allt än kan verka så får man aldrig ge upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NewStyle