Pinscherns användningsområden

Under 1400-talet var använde man pinschern främst som gårdshund och råttfångare i stallen men mycket har hänt på över 300 år. Idag kommer pinscherns egenskaper bäst fram när den får träna lydnad och agility. Den är dessutom en riktigt fin och aktiv familjehund som går bra ihop med barn. Pinschern älskar att söka spår i skogen, och med ett härligt temperament blir den tacksam för alla typer av aktivering.

Pinschern – råttjagare eller spårhund?

Pinscherns främsta användningsområde var, som tidigare nämnts, ursprungligen att jaga råttor och detta kanske är mer aktuellt idag än någonsin. Det har skrivits mycket om en råttinvasion i städerna på sistone, och säkerligen kunde man haft pinschern till hjälp om vi levt på 1400-talet. Det pinschern främst används till att spåra idag är vilt. Det är en duktig och kvicktänkt ras när det kommer till denna aktivitet, och här får den verkligen utlopp för sin energi. Utöver detta kan spårningen bidra till att hunden får fortsätta träna på sin redan medfödda uthållighet.

Ett frivilligt bad eller totalvägran?

Det är långt ifrån alla pinschrar som älskar att få sig ett bad, men de är alla olika, precis som vi människor. Självklart finns det individer som tycker att vatten och bad är bland det bästa som finns! För att få till en riktigt mysig dusch- eller badstund med din hund kan du ha nytta av en välfungerande och pålitlig varmvattenberedare. Du får t.ex. till en perfekt temperatur med Nibe varmvattenberedare eminent 35, och vem vet – kanske blir även du sugen på att hoppa i?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NewStyle