Pinscherhundens pälsvård

Många hundar kräver mycket pälsvård och detta är det som flera som önskar skaffa hund fastnar i. Det krävs kunskap och tid för att sköta en hund med komplicerad päls. Hunden kanske behöver klippas, borstas och friseras flera gånger i veckan. Borstning kanske krävs varje dag, och har man verkligen tid till det? Som tur är finns det också hundar som inte har så svårskött päls. I denna text ska vi titta lite närmare på vad som krävs om man har en pinscher. Hur mycket pälsvård kräver egentligen den här rasen?

Lättskött päls men risk för skabb

En pinscher har mycket lättskött päls. Rasen har kort päls, som inte behöver borstas eftersom den inte tovar sig. Om hunden blir riktigt smutsig eller om man ska tävla med den kan man dock bada den. Detta behöver dock endast göras vid behov eftersom hundens hud annars lätt kan torka ut. En pinscher kan man med fördel torka av med en torr trasa eller ett sämskskinn för att få fram extra glans i pälsen inför till exempel en utställning. Dock kan hundar kan få rävskabb och då krävs lite mer pälsvård än normalt. Hunden behöver då badas oftare, och kanske måste man även kamma ur pälsen då och då. Med skabben kommer också behovet av extra rengöring hemma.

Hundhår och hemmet

Om man har hund och har fått in en sjukdom, till exempel rävskabb, eller om hunden fäller mycket kan det vara bra att anlita städhjälp. Detta är särskilt viktigt inför till exempel en flytt. Då kan Flyttstädning Varberg hjälpa till. En pinscher släpper vanligen inte mycket hår men om den hamnar i fällperiod eller blir sjuk kan den tappa mycket päls som hamnar överallt. Det kan vara svårt att få bort alla små pälsstrån som ibland är mycket svåra att se. Då är det bra att ta in experthjälp som kan få bort alla hår. Detta är extra viktigt om man fått in en sjukdom då bakterier och virus kan sitta i pälsstråna och på så vis orsaka att hunden eller andra djur insjuknar igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NewStyle