Vad är en pinscherhund?  

Gällande hundar finns det massor av olika typer, sorter och raser. Här är det olika människor som gillar olika raser olika mycket och är det så att du gillar hundar kommer du som alla andra att finna just din favorit. Något som det är mycket tal om är pinscherhundar som också har blivit mycket populära att välja. I det fallet är det ett stort värde med att veta vad det egentligen är för en typ av hund och vad den har för olika egenskaper.

I grunden är pinscherhunden som man kan läsa om här, en mycket liten ras, och en ras som under en period nästan helt försvann. Nu är den tillbaka och just nu populärare än någonsin tidigare.

Portrait of a 4 months old female dog.

Pinschern har anor från något som kallas för torvhunden vilket är en grupp hundar som sett på avbildningar redan från stenåldern. Det gör denna hundras till en av de äldsta i världen. Naturligtvis har rasen pinscher utvecklats i takt med att människan lärt sig mer om att både förstå, avla och dressera hundar så att de kan leva i samspel med människan. Idag finns det cirka tusentalet pinschrar i Sverige, och det är en hund som är mycket trogen sin ägare samt har en beskyddande karaktär.

Denna beskyddarinstinkt gör att en pinscher inte ses som ett bra val när det gäller att skaffa en hund för dina barn, även om det redan finns exempel på att det kan fungera perfekt så är det ändå inte generellt vedertaget. Pinschern kan vara lite för beskyddande och attackera vid hot.

En pinscher kommer alltid att vara på sin vakt och lyssna till varje ljud och rörelse. Många gånger blir det också så att hunden själv bestämmer vem som är välkommen och vem som inte är det. Är det också så att någon uppträder suspekt inför hunden, ska den personen vara glad om hunden enbart larmar sin ägare. Här kan ett sådant beteende lätt resultera i ett bett. En dresserad pinscher lyssnar alltid till sin ägare och är en av de mest trofasta hundar en person kan ta hand om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *