När du ska skaffa en hund  

För alla som ska skaffa en hund är det mycket att tänka på innan man gör det. Enligt den svenska djurlagen, gällande skötsel kommer du som hundägare att ta på dig ett mycket stort ansvar för skötseln av hunden. Det första du ska tänka noga på är att du har viljan samt den tid som krävs för detta, samtidigt som du också har de ekonomiska resurser det krävs för en extra familjemedlem. Det är just en extra familjemedlem som hunden ska ses som, annars kommer du inte att bli den som är speciellt omtyckt av andra hundägare som redan visste det när de tog på sig ansvaret.

Beagle dog present with big green bow

Sedan ska du också tänka på att verkligen välja rätt typ av hund. Detta ska grunda sig i om du har barn i familjen och samtidigt om du vill använda hunden i något speciellt syfte. I detta fall finns det de som bara skaffar en hund som keldjur och lekkamrat till barnen, och då är det viktigt att hunden passar för det. I det fallet finns det många raser som är bättre än andra när du gör ditt val. Kanske bor du ute på landet och tycker om fiske och jakt. I det fallet skaffar du kanske en hund för just detta syfte, och här finns det hundar som passar bättre till det. Det blir en vän att jaga eller fiska med.

Något annat som också kommer att påverka att allt blir bra vid valet av hund, är om du bor i lantlig miljö eller har en stor tomt eller om du är den som bor i en lägenhet mitt inne i stan. I det fallet brukar det generellt bästa valet vara att välja en mindre hund som kräver mindre yta för dig som bor i lägenhet. När du bor på stor tomt eller ute på landet där hunden kan springa fritt, kommer det helt enkelt att passa med vilken hund som helst sett till dessa faktorer. Det tillkommer även extrakostnader som hundförsäkring och veterinärbesök när du är hundägare, vilket också är något du måste se till att ha råd med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NewStyle