Dvärgpinschern

Dvärgpinschern är till utseendet precis vad den låter som: en mindre kopia av pinschern. Liksom pinschern har den sitt ursprung i Tyskland, och användes ursprungligen för att fånga råttor. Idag är dvärgpinschern i många länder en av de mest populära hundraserna, och används framförallt som sällskapshund.

Framavlingen av dvärgpinschern var mycket medveten, då man efter att ha inspirerats av bland annat english toy tierrer och manchesterterriern bestämde sig för att få fram en miniatyrvariant av pinschern. Detta gjorde man genom att upprepade gånger avla vidare på de små individerna i kullarna. En rasstandard för dvärgpinschern sattes upp år 1895.thor_minpin

Trots sin ringa storlek är dvärgpinschern en mycket pigg och aktiv hundras som kräver mycket motion och aktiviteter för både kropp och sinne. Det är med andra ord en stor hund i liten förpackning, och den är idealisk att använda för alla typer av hundsport, till exempel agility, lydnad och spår. En nackdel med att syssla med liknande sporter med en dvärgpinscher i Sverige är dock att den lätt börjar frysa och blir omotiverad vid kallare temperaturer, eller om det regnar.

Att äga en dvärgpinscher är med andra ord ett heltidsjobb, då den förutom regelbunden motion också kräver ytterligare stimulerande aktiviteter, liksom uppfostran och träning för att inte bli ohanterlig. Det kan därför vara skönt att vid ett stort projekt som att flytta få så mycket hjälp som möjligt genom att anlita en flyttfirma. Du hittar enkelt en flyttfirma i Göteborg på Rentandmove.se, så att du istället kan koncentrera dig på att ta hand om din lilla (stora) hund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NewStyle