Att driva en kennel  

Något som många kanske går om drömmer om är att driva en kennel. Det är något som bottnar i en stor kärlek till hundar. Många gånger kommer det enbart att vara något som stannar vid en dröm, och i vissa fall är det positivt för resten av livet medan det iför andra personer blir en avsaknad av ett komplett liv. De som saknar det för mycket kommer att vara de som gör verklighet av sina drömmar. Här gäller det att ha kapitalet som krävs, ytan som behövs och den kunskap om hundar som är nödvändig för detta. Den som startar en kennel kommer inte göra det för att bli rik. Läs mer om vad en kennel är här om du är intresserad.

New born cute kangal puppies barely walks but playing in their kennel. Shot with Fuji XE1 with 27mm prime lens at high iso to compansate low light condition.

När en kennel ska startas och drivas ska grunden till den vara förankrad i den stora kärleken till hunden. Här finns det inget utrymme för att driva en kennel i syfte att tjäna mycket pengar och bli rik på kuppen. Att tjäna pengar på en kennel är något som är mycket svårt, och här kommer det även att vara en syssla som kräver mycket tid som du aldrig kommer att få betalt för. Det finns dock några regler och registreringar som alla som vill driva en kennel måste följa. Nedan följer dessa och de är relativt få samt enkla att förstå.

Här handlar det om det regelverk som finns uppsatt över hur djur i fångenskap ska skötas. Detta är något som alla kennelägare måste följa. Om dessa regler inte följs kan det resultera i stora böter, och en eventuell stängning samt en fråntagen licens att driva kennel. Alla som driver en kennel måste också vara registrerade som hunduppfödare hos Svenska Kennelklubben. Det är inte något som kan undvikas utan ska enligt den svenska lagen vara så. Kanske låter det mycket negativt men för den som är intresserad av hundar och tiden finns, kan en start samt drift av en kennel vara något som tillför stor glädje och lycka i livet. Här kommer den rätte personen helt enkelt att finna sitt Mecka i livet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NewStyle